T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Hakkı Tatoğlu İlkokulu

Haberler

May

Okulumuz Anasınıfı A ve B şubeleri öğretmenleri Gizem BAYRAKTAR VE Gülsüm ATİLE rehberliğinde "Rhythm and Happiness Together " eTwinning Projesi Çalışmaları kapsamında ritim aletleri ile proje çalışmalarına başlamışlardır. Öğrenciler aileleri de katılımı ile davul, marakas, gitar vb. ritim aletleri yaparak proje de çalışmalarda kullanmışlardır. Projede pixel kodlama çalışmaları da müzik aletleri ile yapılmıştır. 

May

Children of the future earth with STEM eTwinning Projesi Çalışmaları kapsamında Anasınıfı D şubesi öğrencileri öğretmenleri Şule DENİZ rehberliğinde dinazor ayakları yaptılar, fosil nedir öğrendiler, Eğer dinazorlar yaşsaydı ne kadar büyük olurlardı problem durumuna uygun ev tasarladılar. Dinazor yaşamı matematik çalışması yapımını çok sevdiler. 

May

Children of the future earth with STEM eTwinning Projesi Çalışmaları kapsamında Anasınıfı B şubesi öğrencileri öğretmenleri Gülsüm ATİLE rehberliğinde fosil deneyi yaptılar, fosil nedir öğrendiler, Eğer dinazorlar yaşsaydı ne kadar büyük olurlardı problem durumuna uygun ev tasarladılar. Dinazor Şehri yapımı çok sevdiler. 

Fosil Deneyi Ve çalışma için TIKLAYINIZ .

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ .

May

Okulumuz anasınıfı B ve D şubesi öğrencileri öğretmenleri rehberliğinde "Children of the future earth with STEM " projesinde kodlama çalışmaları yaparak eğlenerek kodlama yapmayı öğrendiler. Scientix elçisi Gülsüm ATİLE öğrencilere kodlama halısı ile yön kavramlarını öğrettikten sonra doc robotla türkçe kodlama oyunları oynattı. Şule DENİZ de kodlama çalışmaları kapsamında pixel kodlama çalışmaları yaptırdı. 

STEM ve Robotik Kodlamanın Okul Öncesindeki Yeri: 

STEM etkinlikleri; Fen bilimleri, Matematik gibi dersleri ezberden çıkartıp bilgilerin gerçek yaşamda uygulanabilirliği ve analitik düşünme, problem çözme tekniklerinin geliştirilmesi, merak, araştırma, hayal gücü ve yaratıcılık özelliklerinin öne çıkarılmasını sağlar. Öğrenciler, fen bilgisi, matematik ve teknoloji alanlarındaki bilgi ve becerilerini, gerçek hayattaki problemlerini çözmek için kullanacak aktivitelerle geliştiriyorlar. Yani, bireyin öne çıkan temel özelliği öğrencilere, bu dört disiplinden hem günlük yaşamlarında, hem de ileride meslek hayatlarında kullanabilecekleri pratiklerin öğretilmesi amaçlanmaktadır.21. yüzyılda öğrencilerimizin gitgide dijitalleşen dünyamıza ayak uydurabilmeleri için, gelecekteki meslekler hakkında fikir sahibi olmaları için, bilişim sektöründeki gelişmelere ayak uydurabilmeleri için aynı zamanda eğitimdeki yaratıcılıklarını arttırabilmek adına alınması gereken en önemli eğitim STEM ve robotik kodlama eğitimidir.

 

Nis

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ MISRA OKUMA

Ock

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Proje kapsamında Masal Anlatıcısı Vantrolog Öğretmen Betül SEVİNCEK, Kuklası Mercan ile öğrencilerimize masal anlatacak.

Ara

https://hakkitatogluilkokulu.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/07/19/702732/dosyalar/2023_12/10223232_ek1okuloncesiegitimkademesieylemplani.xlsx

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Okul Öncesi Velilerine Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Aile mektubu dağıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı proje tanıtım videosu izletildi. 

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ “Sözlük Özgürlüktür” Sloganı ile “Bir dildeki sözlerin bütünü; söz hazinesi, söz dağarcığı, sözcük hazinesi, kelime hazinesi, kelime kadrosu, vokabüler” olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Söz varlığı, aynı zamanda bireyin öğrenme yaşantısı boyunca depoladığı birikimi ifade etmektedir. Söz varlığının önemi sadece bununla sınırlı kalmayıp bireyin anlama ve anlatma becerisini de etkilemektedir.

Sözcük ile kavram arasında yakın bir ilişki mevcuttur. Sözcük söylendiğinde onu karşılayan kavram akla gelir. Bunun gerçekleşebilmesi için de bireyin o sözcüğün anlamına hâkim olması ve sözcükle ilgili kavramı gözünün önüne getirebilmesi, zihninde canlandırabilmesi gerekir.

Sözcük ve kavram zenginliği aynı zamanda düşünce zenginliğine işaret eder. İnsanın sözcük ve kavram yönünden zengin bir birikime sahip olması, düşüncede de zengin olmasını sağlar. Öğrencilerimiz için söz varlığını en verimli şekilde artırmayı ve kullanmayı sağlayacak ortam ise okullardır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

 

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Uygulama Klavuzu

Ara

Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yakup HOPLAR ve Şube Müdürümüz Sn Aydın KELEŞ okulumuzdaki eğitim öğretim çalışmaları ile ilgili bilgilendirme ziyaretinde bulundular.

Ekm

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 2 B ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİLERİ VE VELİLERİNİN KATILIMI İLE OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNİN İŞBİRLİĞİYLE CUMHURİYET KÖŞEMİZİ OLUŞTURDUK. EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ. 

Ekm

ÖĞRETMENLERİMİZİN VE ÖĞRENCİLERİMİZİN SINIFLARDA YAPMIŞ OLDUĞU ÇALIŞMALARDAN.....

Ekm

CUMHURİYETİN 100. YILINDA;

Bir ulusun çağdaş ülkeler seviyesine erişmesini sağlayan öğretmenlerimiz Cumhuriyetin 100. Yılında her evde Ay Yıldızlı bağrağımızın dalgalanması için çalışıyor.

Ekm

2023 - 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI