Children of the future earth with STEM eTwinning Projesi Çalışmaları

Okulumuz anasınıfı B ve D şubesi öğrencileri öğretmenleri rehberliğinde "Children of the future earth with STEM " projesinde kodlama çalışmaları yaparak eğlenerek kodlama yapmayı öğrendiler. Scientix elçisi Gülsüm ATİLE öğrencilere kodlama halısı ile yön kavramlarını öğrettikten sonra doc robotla türkçe kodlama oyunları oynattı. Şule DENİZ de kodlama çalışmaları kapsamında pixel kodlama çalışmaları yaptırdı.

STEM ve Robotik Kodlamanın Okul Öncesindeki Yeri:

STEM etkinlikleri; Fen bilimleri, Matematik gibi dersleri ezberden çıkartıp bilgilerin gerçek yaşamda uygulanabilirliği ve analitik düşünme, problem çözme tekniklerinin geliştirilmesi, merak, araştırma, hayal gücü ve yaratıcılık özelliklerinin öne çıkarılmasını sağlar. Öğrenciler, fen bilgisi, matematik ve teknoloji alanlarındaki bilgi ve becerilerini, gerçek hayattaki problemlerini çözmek için kullanacak aktivitelerle geliştiriyorlar. Yani, bireyin öne çıkan temel özelliği öğrencilere, bu dört disiplinden hem günlük yaşamlarında, hem de ileride meslek hayatlarında kullanabilecekleri pratiklerin öğretilmesi amaçlanmaktadır.21. yüzyılda öğrencilerimizin gitgide dijitalleşen dünyamıza ayak uydurabilmeleri için, gelecekteki meslekler hakkında fikir sahibi olmaları için, bilişim sektöründeki gelişmelere ayak uydurabilmeleri için aynı zamanda eğitimdeki yaratıcılıklarını arttırabilmek adına alınması gereken en önemli eğitim STEM ve robotik kodlama eğitimidir.

05-05-202405-05-202405-05-202405-05-202405-05-202405-05-2024

Yayın: 05.05.2024 - Güncelleme: 05.05.2024 00:56 - Görüntülenme: 28