T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Hakkı Tatoğlu İlkokulu

Haberler

Ock

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Proje kapsamında Masal Anlatıcısı Vantrolog Öğretmen Betül SEVİNCEK, Kuklası Mercan ile öğrencilerimize masal anlatacak.

Ara

https://hakkitatogluilkokulu.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/07/19/702732/dosyalar/2023_12/10223232_ek1okuloncesiegitimkademesieylemplani.xlsx

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Okul Öncesi Velilerine Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Aile mektubu dağıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı proje tanıtım videosu izletildi. 

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ “Sözlük Özgürlüktür” Sloganı ile “Bir dildeki sözlerin bütünü; söz hazinesi, söz dağarcığı, sözcük hazinesi, kelime hazinesi, kelime kadrosu, vokabüler” olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Söz varlığı, aynı zamanda bireyin öğrenme yaşantısı boyunca depoladığı birikimi ifade etmektedir. Söz varlığının önemi sadece bununla sınırlı kalmayıp bireyin anlama ve anlatma becerisini de etkilemektedir.

Sözcük ile kavram arasında yakın bir ilişki mevcuttur. Sözcük söylendiğinde onu karşılayan kavram akla gelir. Bunun gerçekleşebilmesi için de bireyin o sözcüğün anlamına hâkim olması ve sözcükle ilgili kavramı gözünün önüne getirebilmesi, zihninde canlandırabilmesi gerekir.

Sözcük ve kavram zenginliği aynı zamanda düşünce zenginliğine işaret eder. İnsanın sözcük ve kavram yönünden zengin bir birikime sahip olması, düşüncede de zengin olmasını sağlar. Öğrencilerimiz için söz varlığını en verimli şekilde artırmayı ve kullanmayı sağlayacak ortam ise okullardır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

 

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Uygulama Klavuzu

Ara

Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yakup HOPLAR ve Şube Müdürümüz Sn Aydın KELEŞ okulumuzdaki eğitim öğretim çalışmaları ile ilgili bilgilendirme ziyaretinde bulundular.

Ekm

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 2 B ÖĞRETMENİ ÖĞRENCİLERİ VE VELİLERİNİN KATILIMI İLE OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNİN İŞBİRLİĞİYLE CUMHURİYET KÖŞEMİZİ OLUŞTURDUK. EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ. 

Ekm

ÖĞRETMENLERİMİZİN VE ÖĞRENCİLERİMİZİN SINIFLARDA YAPMIŞ OLDUĞU ÇALIŞMALARDAN.....

Ekm

CUMHURİYETİN 100. YILINDA;

Bir ulusun çağdaş ülkeler seviyesine erişmesini sağlayan öğretmenlerimiz Cumhuriyetin 100. Yılında her evde Ay Yıldızlı bağrağımızın dalgalanması için çalışıyor.

Ekm

2023 - 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI

Ekm

Neden CodeWeek? Kodlamayı öğrenmek; hızla değişen dünyayı anlayıp buna yönelik beceri ve yeteneklerinizi geliştirmenize, teknolojinin nasıl çalıştığına dair anlayışınızı genişletip yeni fikirler üretmenize yardımcı olur.

Basit bir ifadeyle, kodlama bir çeşit iletişim kurma yöntemidir. Nasıl insanlar birbirleriyle anlaşabileceği dillerde iletişim kuruyorsa, aynı şekilde insanlarla bilgisayarlar da çeşitli diller aracılığıyla iletişim kurmaktadır. Bu diller programlama dilleri olarak bilinir ve bu diller üzerinde kod yazma işlemine de kodlama denir. 

 Kod haftasına kimler katılabilir?

Kod haftası herkes için, herkes tarafından yapılabilir.

Çocuklar, öğrenciler, çıraklar, genç yetişkinler, yetişkinler, yöneticiler, aileler, öğretmenler, kütüphaneciler, girişimciler ve karar vericiler kodlama etkinliği düzenleyebilir ve kod haftasına katılabilir. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından öğretmenler aktif olarak desteklenmektedir.

Kod haftasına nasıl katılırım?

Öncelikle codeweek.eu sitesine üye olmalısınız. Üye olup giriş yaptıktan sonra kişi resmine tıklayıp etkinliklerim sayfasına girin. Sayfadaki yeni etkinlik ekle düğmesine tıklayın. Açılan sayfadaki bilgileri doldurun. Okulun adresini girerek etkinliğinizin haritada doğru yerde görünmesini sağlayın. Etkinlik tarihi olarak bir hafta veya daha uzun bir süre belirleyebilirsiniz. Etkinlik bittiğinde yine siteye giriş yapıp kişi resmine tıklayın. Açılan menüden sertifikalarım menüsüne girip etkinlik sertifikanızı indirebilirsiniz.

Ağu

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ OKULUMUZU ZİYARET ETMİŞTİR.

Haz

STEAM MATH PROJESİ kapsamında anasınıfı B şubesi öğrencilerimiz rakamları öğrendiler. 

Haz

STEAM MATH VE 5 FİNGERS 5 STREAM İDEAS ETWİNNİNG PROJELERİ MURATPAŞA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ YAKUP HOPLAR  VE ŞUBE MÜDÜRÜMÜZ OSMAN MURAT MİMAROĞLU'NA  TANITILDI. 

Okulumuz anasınıfı B şubesi öğrencileri öğretmenleri rehberliğinde proje çalışmalarını STEAM becerileri öğrenerek yürüttüler. 

Haz

S.T.E.A.M. MATH eTwinning Projesi Kapsamında Anasınıfı B Şubesi Dinazorlar Şehri yaptılar. Fosil nedir öğrendiler. Arttırılmış gerçeklik ile çalıştılar.