T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Hakkı Tatoğlu İlkokulu

HAKKI TATOĞLU İLKOKULU KODLAMA HAFTASINDA KODLUYOR

Neden CodeWeek? Kodlamayı öğrenmek; hızla değişen dünyayı anlayıp buna yönelik beceri ve yeteneklerinizi geliştirmenize, teknolojinin nasıl çalıştığına dair anlayışınızı genişletip yeni fikirler üretmenize yardımcı olur.

Basit bir ifadeyle, kodlama bir çeşit iletişim kurma yöntemidir. Nasıl insanlar birbirleriyle anlaşabileceği dillerde iletişim kuruyorsa, aynı şekilde insanlarla bilgisayarlar da çeşitli diller aracılığıyla iletişim kurmaktadır. Bu diller programlama dilleri olarak bilinir ve bu diller üzerinde kod yazma işlemine de kodlama denir. 

 Kod haftasına kimler katılabilir?

Kod haftası herkes için, herkes tarafından yapılabilir.

Çocuklar, öğrenciler, çıraklar, genç yetişkinler, yetişkinler, yöneticiler, aileler, öğretmenler, kütüphaneciler, girişimciler ve karar vericiler kodlama etkinliği düzenleyebilir ve kod haftasına katılabilir. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından öğretmenler aktif olarak desteklenmektedir.

Kod haftasına nasıl katılırım?

Öncelikle codeweek.eu sitesine üye olmalısınız. Üye olup giriş yaptıktan sonra kişi resmine tıklayıp etkinliklerim sayfasına girin. Sayfadaki yeni etkinlik ekle düğmesine tıklayın. Açılan sayfadaki bilgileri doldurun. Okulun adresini girerek etkinliğinizin haritada doğru yerde görünmesini sağlayın. Etkinlik tarihi olarak bir hafta veya daha uzun bir süre belirleyebilirsiniz. Etkinlik bittiğinde yine siteye giriş yapıp kişi resmine tıklayın. Açılan menüden sertifikalarım menüsüne girip etkinlik sertifikanızı indirebilirsiniz.

 

12-10-202312-10-202312-10-202312-10-202312-10-202312-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.10.2023 - Güncelleme: 12.10.2023 00:58 - Görüntülenme: 65
  Beğen | 1  kişi beğendi