T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Hakkı Tatoğlu İlkokulu

MEDYA OKURYAZARLIĞI VE ÇOCUK WEBİNARIMIZ DR. AYŞEGÜL LİMAN KABAN TARAFINDAN TÜM ETWİNNER ÖĞRETMENLERİ

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr.Ayşegül Liman KABAN MEDYA OKURYAZARLIĞI VE ÇOCUK konulu bilgilendirmelerde bulundu. Bilinçli sosyal medya kullanımı ve Medya okuryazarlığını, medyada yer alan bir içerikle karşı karşıya kalmamız durumunda, daha iyi anlamak ve yorumlamak için tüm nitelikleri bir arada, bütün olarak kullanma becerisini geliştirme süreci olarak adlandırabiliriz. Başka bir ifade ile; medya okuryazarlığı, iletişim araçları vasıtasıyla sahip olunan mesajları çözüme kavuşturma, değerlendirme ve iletme yeteneği olarak bilinmektedir. Günümüzde medya okuryazarlığı daha çok medyaçözümleme üzerinde durmaktadır. Medya okuryazarlığı, iletilerin doğru okunmasında ve izleyicinin kendi iletilerini üretebilmelerinde de katkı sağlar.

Temel amaçları arasında; medyanın iletmiş olduğu mesajların doğru okunmasına yardımcı olmak, kişilere medyanın tanıttığı dünyanın gerçek dışı olabileceğini anlatmak, medyaya ait yönetme fonksiyonunun varlığını fark ettirmek bulunur. Medya okuryazarlığını öğrenmek ve çözmek dijital çağın gereklerinden biri haline gelmiştir. Medya okuryazarlığı eğitimi almak, medyayı doğru okuyan, doğru çözümleyen, kitle iletişim araçlarımesajlarını eleştirel bakış açısı ile değerlendirebilen bireyler ortaya çıkarmayı amaçlar.

Medya Okuryazarlığını Öğrenmek İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz

Medya okuryazarlığının geleneksel medya koşullarında ve günümüz medya yaşamında, güncel olmamızı sağlamak konusunda rolü büyüktür. Medya okuryazarlığını öğrenme, çözümlemek ve öğretebilmek için önemli bazı kriterlere öncelik vermemiz gerekir. 

08-05-202108-05-202108-05-202108-05-2021

 

 

 

 

 

 

08-05-202108-05-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.05.2021 - Güncelleme: 01.02.2023 22:36 - Görüntülenme: 193
  Beğen | 2  kişi beğendi