CODE-NAME: STEAM KASIM AYI MANCINIK YAPIMI

Dil Çubuklarından Mancınık Yapımı

Code Name:Steam e-Twinning projesi kapsamında  okulumuz 2-B sınıfı öğrencileri kasım ayı etkinlikleri için  mancınık yaptı.

ETKİNLİK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

DİL ÇUBUĞU

PAKET LASTİĞİ

SİLİKON YAPIŞTIRICI

KAĞIT TOPLAR

RENKLİ KALEMLER

YAPILIŞI

o  5-6 adet dil çubuğunu üst üste koyup birer uçlarından lastikle bağlıyorsunuz. Ardından bir ucuna yakın gelecek şekilde altına ve üstüne birer tane daha çubuğu, ilk bağladığınız çubuklara dik gelecek şekilde yerleştiriyorsunuz.

o     Bu defa üstteki resimde görüldüğü gibi, düz ve çapraz olacak şekilde yine lastikle bağlıyorsunuz.  Alt ve üst çubuğu da sadece bir ucundan birbirine lastik geçirerek bağladığınızda, mancınığın iskeleti hazır oluyor.

o    Bir adet şişe kapağını, çift taraflı bant ya da kuvvetli bir yapıştırıcı ile çubuğun eğik olarak duran uç kısmına yapıştırıyorsunuz.

oGeriye pinpon topu ya da bilyeyi kapağa yerleştirip parmak ucuyla fırlatması kalıyor...

***Biz sınıfı gruplara ayırıp her öğrencinin mancınığı denemesi için küçük bir yarışma yaptık, çok eğlendik.

25-12-2021

Yayın: 25.12.2021 - Güncelleme: 01.02.2023 22:28 - Görüntülenme: 660