T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Hakkı Tatoğlu İlkokulu

"5 STREAM 5 FİNGERS İDEAS eTwinning Projesi" Kapsamında öğrencilerimiz görsel okuryazarlık becerilerini geliştirdiler.

"5 STREAM 5 FİNGERS İDEAS eTwinning Projesi" Kapsamında öğrencilerimiz görsel okuryazarlık becerilerini geliştirdiler. Kendi isimlerini kesme yapıştırma tekniği ile yaparak öğrendiler. 

 STEM: Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik, konu alanları arasında bağlantılar kurarak entegre bir yaklaşım benimsiyor. Araştırma ve deney yoluyla gerçek dünya öğrenimini sunmanın kasıtlı bir yoludur. Temeli sorgulamaya dayalı olan STEM dersleri, öğrencilere bilgi ve becerileri uygulamaları için uygulamalı fırsatlar sunarken önemli kavramları tanıtabilir.Sanatın STEAM'e eklenmesi, sanat, tasarım, müzik ve beşeri bilimlerin bu bütünleşik yaklaşımda yolunu bulması anlamına gelir. STEM'e sanat eklendiğinde, öğrenenler daha sonra bu içerik bilgisini öğrencinin yaratıcılığını ortaya çıkaracak şekilde uygulama fırsatına sahip olurlar. 

STEAM'den yana olanlar, içeriğin, becerilerin ve bilginin uygulanmasının birleşiminin öğrencileri geleceğin işlerine hazırlamaya yardımcı olacağına inanıyor.

Kabul edelim, sanata ilgi duymadan bir araba, bir saat ya da bir okul yapamazsınız. Tasarım sürecinin estetiği önemlidir. Hassasiyet ve yaratıcılık gerektirir. STEAM tabanlı öğrenme, tasarım odaklı düşünme zorluklarını, icatlar yaratmayı ve öğrencilerin tasarlarken ve yaratırken sağ beyinlerini kullanmaları gereken insan merkezli tasarım alıştırmalarını içerebilir.

Bazı okullar, robotik veya araştırma eklediklerinde kısaltmayı STREAM olarak değiştiren bir "R" içerir. Bunun biraz okuma eklemek için mükemmel bir yer olduğuna inanıyoruz! Çocuk edebiyatını STEM veya STEAM öğrenimine dahil etmek, ilköğretim düzeyinde harika bir yaklaşımdır. STEM eğitimimize sesli okuma seçimleri eklemek, öğrencinin anlamasını ve öğrenci katılımını artırabilir.


 

19-06-2023

19-06-202319-06-2023

19-06-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.06.2023 - Güncelleme: 19.06.2023 16:09 - Görüntülenme: 84
  Beğen | 1  kişi beğendi